Foto Benoit Blog
02-03-2022

Een dag in het leven van Benoit Remacle, Directeur Reflex Healthcare People

We spraken met Benoit Remacle, al 8 jaar directeur van Reflex Healthcare People. Na zijn studies "Buitenlandse handel en internationale betrekkingen", begon hij zijn carrière in de industriële schoonmaak voordat hij werd 'besmet' met het virus van de uitzendwereld. Benoît kwam in 1995 bij de Vebego-groep en werkt er nog altijd graag, met veel enthousiasme en energie.

Hoe ben je bij Reflex terechtgekomen?

Mijn eerste job was in de industriële reinigingssector bij de XLG-groep. Ik deed heel wat expertise op gedurende 2 jaar. Toen ik later Office Manager werd bij Unique Intérim (USG group), begon mijn liefde voor de interimsector. Een verliefdheid die nooit is overgegaan ... Die vijf jaar bij Unique was een mooie werkervaring als springplank naar het “paradijs”: Tènce! interim (Vebego). Daar werd ik in 1995 District Manager Wallonië/Brussel.

Mijn eerste grote avontuur bij Vebego was hiermee begonnen. Eind 2001 verliet ik toch de groep om terug te keren naar XLG als Operation Manager van het reguliere schoonmaakbedrijf Gecco. 2 jaar later verwisselde ik de job voor Group Office Manager Wallonië bij Creyf's/Start People (USG group). In 2007 belde de XLG-groep me om de functie van Sales Director op te nemen voor alle activiteiten in regio Luik.

Ongeveer 6 jaar later vroeg Vebego mij terug te keren als directeur voor Reflex interim. De beslissing was snel genomen, want het Tènce! bloed stroomde nog door mijn aderen. Ik ben nu 8 jaar de “kapitein” van Reflex Healthcare People en hoewel we een paar stormen hebben doorstaan, houden we koers.

Hoe verloopt een dag of week als directeur van Reflex?

De interimwereld evolueert voortdurend. De medisch interim verandert nog sneller … uur per uur. Als de dag begint, weten we hoeveel mensen er op dat moment aan het werk zijn en vaak hebben we 's avonds het aantal mensen verdubbeld. Het is dan ook mijn taak om constant te blijven zoeken naar kansen bij opdrachtgevers en bij uitzendkrachten. Om kwalitatief werk uit te voeren op maat van de klant en uitzendkracht, moet het operationele team van Reflex onder de beste werkomstandigheden kunnen werken, en goed om kunnen met stress die inherent is aan onze snelle sector.

De nauwe samenwerking met mijn team, onze opdrachtgevers en onze uitzendkrachten in combinatie met het onderhouden van mijn netwerk zijn voor mij de basis van mijn job.

Wat vind je leuk aan je job?

De variatie aan taken en contacten is erg boeiend. Geen dag is hetzelfde en het is spannend om constant alert te blijven.

Ook al betekent Vebego veel voor mij, ik beschouw Reflex als mijn eigen bedrijf en werk alsof het van mij is. Deze autonomie en verantwoordelijkheid is voor mij enorm belangrijk, en ik dank Vebego elke dag voor het vertrouwen dat ze in mij hebben.

Wat maakt Reflex uniek als interimorganisatie?

Reflex heeft al meer dan 20 jaar een uitstekende reputatie dankzij de persoonlijke service aan opdrachtgevers en uitzendkrachten. Onze ervaren consulenten bieden aangepaste en menselijke oplossingen. Onze administratieve dienst is een echte “oorlogsmachine”. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 7.00 tot 22.00 uur, weekends en feestdagen inbegrepen. De opvolging wordt uitgevoerd door onze eigen consulenten en onze uitzendkrachten worden dagelijks uitbetaald.

Waarom moeten verpleegkundigen en zorgkundigen bij Reflex inschrijven?

Onze uitzendkrachten geven ons de feedback dat de ontvangst en de persoonlijke aanpak bij de inschrijving beslissende elementen zijn om bij Reflex te komen werken. Uiteraard bieden wij ook gevarieerde opdrachten aan die  aangepast zijn aan hun wensen. Dankzij ons klantenbestand met ziekenhuizen en rusthuizen, kunnen we heel snel reageren op hun voorkeuren.

Waarom moeten ziekenhuis en rusthuizen klant worden bij Reflex?

Zelfs in deze complexe periode hebben we onze opdrachten goed behouden, op verzoek van onze klanten die zo hun appreciatie voor Reflex toonden. Onze grote poule van verpleegkundigen en zorgkundigen is ook een garantie bij het vinden van snelle en effectieve oplossingen. Met ruim 400 aanmeldingen in 2021 hebben we deze groep verder uitgebreid met interimmedewerkers van hoog niveau.

Op zoek naar een job

Bekijk de vacatures hier:

Vacatures
Vacature Welkom

Meer blogs

PMP Reflex Oct 2022 RS 2688(2)
personeel

Een dag in het leven van Dominique Richard, consulente bij Reflex

We spreken met Dominique Richard, zij is al 22 jaar administratief consulente bij Reflex Healthcare People. Dominique begon in 2000 met haar job bij Reflex en heeft er absoluut geen spijt van. 
23-11-2022
2 min.
Sandra Franken Reflex Healthcare
personeel

Een dag in het leven van Sandra Franken, consulente bij Reflex (1)

We spreken met Sandra Franken, al 8 jaar consulente bij Reflex Healthcare People. Ze begon haar job op 1 december 2014. Haar werk is elke dag zo anders en dat vindt ze erg leuk!
27-07-2022
2 min.
Philippe Veronnez Reflex Healthcare (1)
personeel

Een dag in het leven van Philippe Veronnez, finance verantwoordelijke bij Reflex

We interviewen Philippe Veronnez, finance manager bij Reflex Healthcare People. Hij werkt al sinds het begin bij Reflex, nu zo'n 20 jaar. De eerste 5 jaar was dit als extern consultant. Vanaf maart 2008 maakt hij deel uit van het vaste team bij Reflex. Uiteraard houdt hij van cijfers, maar de variatie in zijn takenpakket vindt hij ook heel fijn.
29-06-2022
1 min.